Partners

Wie zijn de partners van MTP Fysiotherapie?

Door de complexiteit van sommige (pijn)klachten is samenwerken erg belangrijk in de fysiotherapie. Onze partners helpen ons om met name chronische klachten of terugkerende klachten aan te pakken. Klachten welke steeds terugkomen zijn vaak complexer en meestal moeilijker om vanaf te komen. Hierom is samenwerken tussen verschillende disciplines binnen de fysiotherapie belangrijk, maar ook zeker buiten de fysiotherapie.

Zo kan een beenlengteverschil tot terugkerende knieklachten lijden of een verkeerd voedingspatroon tot lage rugklachten. Door onder andere samen te werken met een podoloog en diëtist kunnen wij ook de oorzaak van het probleem aanpakken. Aan deze dingen had u misschien nog niet gedacht met uw klachten, maar op deze manier proberen wij u echt van uw klachten af te helpen. Let hierbij wel op, wij bieden deze dingen aan, maar het moet hierbij wel noodzakelijk geacht worden.

Chronisch ZorgNet is een landelijk kwaliteitsnetwerk van ruim 3500 eerstelijns zorgverleners (fysiotherapeuten, oefentherapeuten en diëtisten), die gespecialiseerd zijn in de behandeling van patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, longaandoeningen en osteoporose.

Ga naar de website van Chronisch ZorgNet

De Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ) is een onafhankelijke en actieve vereniging die staat voor verantwoordelijk toezicht in zorg- en welzijnsinstellingen. Dit doet zij door met en voor toezichthouders en raden van toezicht te werken aan professionalisering en ondersteuning van het toezichthoudende vak.

Ga naar de website van Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn

MTP Sports
Partners met wie wij onder andere samenwerken zijn MTP Sports, het sportparamedische trainingscentrum van Alphen aan den Rijn en omgeving, welke onder andere het testen en meten doet van conditie en fysiofitheidstesten, het trainen en begeleiden van trainingen bij en na blessures en het behandelen middels sport- en ontspanningsmassages.  Zie voor meer informatie en de mogelijkheden onze website of vraag ernaar bij een van onze fysiotherapeuten.

Ga naar de website van MTP Sports

Raymond Daniels
Raymond Daniels is een psychomotorische beweegtherapeut met een diploma in de haptonomie. Hij begeleid jongeren en volwassenen met een ervaringsgerichte aanpak. Hierbij leert hij je onder andere om lichaamssignalen te herkennen en hier naar te handelen, leren omgaan met stresssituaties en kan hij je begeleidingen in problemen die men kan ondervinden op het gebied van sociaal en emotioneel functioneren. Denk hierbij aan moeite met contact maken, faalangst, negatief zelfbeeld en aandachts- of motivatieproblemen.

Ga naar de website van Raymond Daniels

Schimmelpenick osteopathie
Waar fysiotherapie zich met name focust op de behandeling van gewrichten, spieren, pezen, zenuwen, banden en het op trainen tot klachtenvrij, focust een osteopaat zich ook meer op de inwendige structuren. Hierbij maakt zij in tegenstelling van een algemene fysiotherapeut ook gebruik van lymfe, bloedvaten en inwendige organen. Klik voor meer informatie op de osteopathie button.

Ga naar de website van Schimmelpenick Osteopathie

Vodiservice
Vodiservice begint een begrip te worden met meerdere locaties in het groene hart. Vodiservice richt zich op voeding en diëtiek. Zij kunnen u onder andere begeleiden bij voeding en sport, voeding en ziektes, voeding en levensstijl. Al deze factoren kunnen van invloed zijn op uw algemeen welbevinden en een instant houdende factor zijn van uw klachten.  Zij kunnen u hier dan ook perfect in informeren en adviseren.

Ga naar de website van Vodiservice

Netwerk Aanhoudende Lichamelijke Klachten ( NALK)

Bij aanhoudende lichamelijke klachten is het belangrijk om te kijken naar verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de ernst en duur van de klachten. Dit kan gaan om biologische factoren (wat speelt er precies lichamelijk), om psychologische factoren (welke gedachten en gevoelens zijn er) en om sociale factoren (welke omstandigheden zijn er). We noemen dit een bio psychosociale analyse. Deze kan vanuit diverse invalshoeken aanknopingspunten geven voor vermindering van (de impact van) de klachten.

Ga naar de website van Netwerk Aanhoudende Lichamelijke Klachten

Huisartsenzorg Zaanstreek Waterland (HZW)

Onze eerstelijnszorg-organisatie organiseert en faciliteert de Huisartsenposten in Zaandam en Purmerend. De Huisartsenposten zijn geopend in de nacht-, avond- en weekenduren voor dringende klachten die niet kunnen wachten totdat de eigen huisarts weer aanwezig is. De Huisartsenpost is er alleen voor dringende zaken die niet kunnen wachten tot je naar je eigen huisarts of zijn vervanger kunt gaan. Er is een huisartsenpost in het Dijklander Ziekenhuis (Purmerend) en een in het Zaans Medisch Centrum (Zaandam). Er is een aparte website voor patiënten over de Huisartsenposten Zaanstreek Waterland

Ga naar de website van Huisartsenzorg Zaanstreek Waterland

Alliantie Fysiotherapie Zaanstreek Waterland (AFZW)

De AFZW is opgericht vanuit de overtuiging dat we alleen door het bundelen van krachten binnen de regio beter in kunnen spelen op veranderingen in de zorg en efficiënter met elkaar kunnen samenwerken.

Ga naar de website van Alliantie Fysiotherapie Zaanstreek Waterland

Verenigde Fysiotherapeuten Leiden en omstreken (VFL)

Het creëren van een centrale positie van de fysiotherapeut als dé expert op het gebied van bewegend functioneren in de regio. Een actief en regionaal netwerk zal de positie van de fysiotherapeut versterken en bijdragen aan duurzame zorg in de regio.

Wilt u meer weten van onze partners?

Stel een vrijblijvende vraag aan door het contactformulier in te vullen.