Arbeidsfysiotherapie

Wat is arbeidsfysiotherapie?

Een arbeidsfysiotherapeut informeert, adviseert en behandelt werkgerelateerde klachten om verzuim bij werknemers te voorkomen. Daarnaast kan een arbeidsfysiotherapeut ondersteuning bieden bij de re-integratie van werknemers.

De arbeidsfysiotherapeut gaat aan de slag met; fysieke belasting, psychische belasting, ergonomie en werkplek(onderzoek).


Ook kan de arbeidsfysiotherapeut u professionele begeleiden bieden op het gebied van arbozorg. Wat inhoudt dat de arbeidsfysiotherapeut ondersteuning biedt bij de re-integratie van een werknemer die tijdelijk of langere tijd uit de werksfeer is geweest.  

 

Wat onderscheidt arbeidsfysiotherapie t.o.v. een Algemeen fysiotherapeut?
Een arbeidsfysiotherapeut is naast een algemeen fysiotherapeut gespecialiseerd in werk gerelateerde klachten en alles wat hierbij komt kijken.
De arbeidsfysiotherapeut legt de focus op klachten die tijdens het werk zijn ontstaan of hinder bieden tijdens het werk.
Het onderscheid maakt de arbeidsfysiotherapeut door naast de algemene werkblessure ook te kijken naar eventuele oorzaken of instandhoudende factoren.

Daarnaast is een arbeidsfysiotherapeut op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en processen rond re-integratie na verzuim. Denk hierbij aan de Wet verbetering Poortwachter, WIA en de Arbocatalogus.

Tevens kan een arbeidsfysiotherapeut ook doorverwijzingen vanuit bedrijfsartsen aannemen en hierop verder behandelen.

Wat kunnen wij voor u als werkgever beteken?

 • Werkplek analyses door een arbeidsfysiotherapeut
 • Workshop pijnvrij (thuis)werken
 • Detachering van een (arbeids)fysiotherapeut op locatie
 • Detachering (sport)masseur op locatie,
 • Hersteltraject uitzetten bij burn-out klachten
 • Personal Fysio Training bij specifieke klachten en doelgroepen (bijvoorbeeld lage rugklachten, nek/schouderklachten)
 • Zorg op afstand middels E-health

Wat kan arbeidsfysiotherapie voor uw werknemer betekenen?

 • Behandelen van werkgerelateerde klachten
 • Preventie werk gerelateerde klachten
 • Werkplek onderzoeken, advisering ergonomie
 • Verzuimbeleid
 • Begeleiding bestaande re-integratie trajecten
 • On- en Offline webinars en workshops
 • Opbouwen belasting en belastbaarheid

WILT U MEER WETEN OVER ARBEIDSFYSIOTHERAPIE?

Stel een vrijblijvende vraag aan door het contactformulier in te vullen.

voor duurzame inzetbaarheid

MTP Fysiotherapie en MTP Sports zijn vanaf vandaag 1 mei 2021, de dag van de arbeid, een samenwerking aangegaan met CMB Coaching. Wij bieden samen een duurzame service aan voor uw bedrijf, ook wel MTP@work genoemd. Hierin pakken wij het stukje preventief, curatief en sportief op, om zo voor een betere inzetbaarheid van uw werknemers te zorgen en daarmee ook voor een lagere uitval.

 

Merkt u ook wel eens bij uzelf of bij uw werknemers nek of rugklachten, (werk) stress en/of verzuim? Meestal is het al te laat als u klachten ervaart, daarom moet dit van tevoren voorkomen worden. Bij voorkomen (preventief) bent u bezig met de 5W model: werkplek, werkwijze, werktaken, werklast en werktijden. Deze factoren hangen samen en moeten in balans zijn voor een goede werkomgeving. 

 

Wij kunnen u helpen om bewustwording te creëren met onze duurzame inzetbaarheid. Dit kan door middel van gezonde werkplekken, de vitaliteit vergroten, het verzuim verlagen en hierdoor de productiviteit te vergroten. MTP Fysiotherapie & Sports zijn er voor het fysieke gedeelte en CMB Coaching houdt zich bezig met het coachen van uw werknemers, denk bijvoorbeeld aan burn-out klachten. Lichaam en een gezonde geest is namelijk beide belangrijk. 

 

“In de praktijk zijn er veel mensen met een kantoorbaan die klachten hebben. Dit zijn klachten die eigenlijk van tevoren al voorkomen kunnen worden. Wij willen ervoor zorgen dat die klachten voorkomen worden, hierdoor moet je aan de voorkant beginnen om deze klachten te filteren.” Aldus arbeidsfysiotherapeut Daniëlle Heijboer.

Wij bieden drie pakketten aan om u hierbij te helpen: brons, zilver en goud. Deze pakketten kunnen naar uw wens samengesteld worden. Wilt u meer informatie over onze duurzame service?

Neem dan contact op via contact@mtpfysiotherapie.nl of bel 0172 – 750 475‬.

BronsZilverGoud
Online omgeving met opgenomen webinarsLive webinarsLive webinars en workshops op locatie
Binnen 24/48 uur terecht op een van onze locaties1x per maand arbeidsfysiotherapie op locatie 4 of 8 uur1x per maand arbeidsfysiotherapie op locatie 4 of 8 uur
Algemeen werkplek onderzoek en aanbeveling voor uw organisatiePersoonlijk werkplek advies en onderzoek

 • per persoon
 • op locatie
Persoonlijk werkplek advies en onderzoek

 • per persoon
 • op locatie
 • evaluatie na 1 maand
Online trainingen MTP SportsMTP Sports trainingen op locatieMTP Sports trainingen op locatie + toegang tot onze app
Online blessureprogramma’sOnline blessureprogramma’sOnline blessureprogramma’s
Burn-out preventie

TOTAAL:

3 MaandenVast tarief
6 Maanden10% Korting
1 Jaar20% Korting

Onze arbeidsfysiotherapeut focust zich tijdens de behandelingen op 3 onderdelen. Een stukje ”curatief” (behandelen) wanneer iemand klachten heeft, een stukje ”preventief” ter voorkoming van klachten en als laatste het stukje ”sportief” waarbij wij de onderbelichte onderdelen van het lichaam aanpakken. Door jouw belasting (hetgeen wat je aankan) op te bouwen, neemt de kans op blessures en pijnklachten af.

Hiervoor maken wij gebruik van MTP Sports, dit is het kleine broertje van MTP Fysiotherapie en hierin pakken wij door waar de fysiotherapie stopt.

Waar wij van MTP Fysiotherapie ons voornamelijk focussen op fysieke klachten en de uitwerking hiervan op en tijdens het werk. Is het mentale aspect minstens net zo belangrijk. Voor dit gedeelte hebben wij Coach Christy in onze organisatie.

Zij is sinds 2015 geregistreerd V-cirkel coach en geeft diepgaand inzicht in de beperkende patronen die je zelf onbewust in stand houdt. In haar bedrijf geeft Christy bewustzijnstraining & -coaching aan particulieren en bedrijven. Ze helpt zelfkennis te optimaliseren, zodat onbewuste patronen herkent en doorbroken kunnen worden.Door de onderstroom bespreekbaar, herkenbaar en concreet te maken, geeft zij individuen en teams inzicht in zichzelf en elkaar. Dit verhoogt wederzijds begrip, verbetert de communicatie en persoonlijke effectiviteit. Bewustwording is de sleutel naar een eerlijk zelfbeeld en naar begrip in je doen & laten. Het is tevens het keerpunt van automatisch gedrag naar zelfleiderschap.

MTP Fysiotherapie en CMB Coaching vullen elkaar aan in de aspecten fysieke en mentale gezondheid en zorgen samen voor een complete aanpak voor duurzame inzetbaarheid.  Beiden richten zij zich op de pijlers preventief en curatief. Neem voor meer informatie contact met ons op, of kijk op; www.cmbcoaching.com voor meer informatie.

Om onze patienten zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen op alle factoren die belangrijk zijn bij blessurevrij werken. Hebben wij een samenwerking met More-Office uit Alphen aan den Rijn. More-office staat bekend om het geven van een deskundig advies over ergonomie op en rond de (thuis)werkplek en het leveren van werkplekken, bureaustoelen en ergonomische hulpmiddelen. Dit doen wij al sinds onze oprichting in 2000. Wij hebben onze winkel/showroom in Alphen aan den Rijn, maar wij leveren en monteren landelijk.

Voordelen van kopen bij More-Office

Het faciliteren van thuiswerkplekken voor medewerkers is een gecompliceerd proces. Uiteraard leveren wij complete (thuis)werkplekken, maar daarnaast zijn wij een volwaardig gesprekspartner op het gebied van beleid en wetgeving. Bovendien kunnen wij de gehele logistieke realisatie, het mutatiebeheer én de service na levering van de werkplekken voor je verzorgen. More-Office doet alles, van Advies tot en met Realisatie.

Advies & Assortiment

More-Office heeft een uitgebreid assortiment om aan alle wensen te kunnen voldoen. Wij denken graag mee. Het assortiment bestaat uit werkplekken, bureaustoelen, zitoplossingen, ergonomische middelen, ICT-producten en verlichting.

Kijk op www.allesvoorjethuiskantoor.nl voor een impressie. Wij werken met heel veel specialistische leveranciers en leveren veel meer dan wat in onze webshop wordt aangeboden. Zoek je dus iets specifieks? Neem dan contact met ons op.

BENIEUWD WAT WIJ VOOR JOU KUNNEN BETEKEN?

Stel dan hier vrijblijvend uw vraag.