Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) Beweegkuur in Purmerend

Gecombineerde leefstijl interventie is een tweejarig traject met coaching en begeleiding. Het doel is om door middel van gezonder eten, gedragsverandering en meer bewegen een gezondere leefstijl te ontwikkelen. Dit programma voert MTP fysiotherapie uitsluitend op onze locatie in Purmerend. In overleg is dit programma ook online uit te voeren met onze therapeuten

Wanneer kom ik in aanmerking voor GLI?

Op dit moment heeft de helft van alle volwassen Nederlanders overgewicht << zie bijgevoegde tabel CBS: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/10/overgewicht-roken-en-alcoholgebruik-nauwelijks-gedaald-sinds-2018 >>.

Er bestaat een hele grote kans dat als je dit leest, je deze persoon zelf bent! En dit niet meer wilt!

Naast alle fysieke ”problemen” die je ervaart door het overgewicht, is overgewicht een van de belangrijkste oorzaken van welvaartsziekten en geeft het een verhoogde kans op deze aandoeningen en een verminderde kwaliteit van leven en zelfs vroegtijdig overlijden.

Om deel te kunnen nemen aan het GLI-traject dient u een verwijzing te hebben van uw huisarts. U komt in aanmerking voor een verwijzing als u aan de volgende criteria voldoet;

 • U bent 18 jaar of ouder
 • Indien u een BMI (Body Mass Index) heeft van:
  Hoger dan 25 met daarbij een comorbiditeit zoals: Diabetes Mellitus 2 (suikerziekte), een cardiovasculaire aandoening ( hart en vaatziekten) of andere bijvoorbeeld (Artrose of slaapapneu)
  Of een BMI hoger dan 30
 • Gemotiveerd bent om uw leefstijl aan te passen

Kundig, behulpzaam en betrokkenheid!

In een woord: super! Wat een prachtig team met mensen die kosten wat het kost je willen en zullen helpen waar kan. Een betrokkenheid die ik in andere praktijken nooit heb ervaren. Mij hebben ze in echte nood zo goed opgevangen en begeleid. Ik ga hier zeker blijven en werken aan een volledig herstel.

Geholpen met hamstringletsel

Wat een verademing! heb heel wat praktijken bezocht de laatste jaren maar stond vaak binnen 10 min buiten en heb veel ervaring met praktijken waar je bijna niet meer wordt aangeraakt. (hands off filosofie) Ik ben zeer zeer tevreden over deze praktijk. Ben zeer deskundig geholpen. Alle tijd, luisteren goed. Super gewoon.

Uitgebreide informatie: Gecombineerde Leefstijlinterventie

Wordt GLI vergoed vanuit de zorgverzekeraar?

Wij zien veel mensen die al meerdere pogingen hebben gedaan om af te vallen en meer te bewegen. Echter gaf dit vaak weinig of maar een tijdelijk resultaat.
Daarnaast is het zogenoemde jojo effect een veelgehoorde klacht, waarna er succesvol gewichtsverlies heeft plaatsgevonden er binnen de kortste keren meer gewicht aanzit. Ben jij hier ook klaar mee en sta je open voor een gedragsverandering?

Dan is de Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) waarschijnlijk iets voor jou!  Sinds 1 januari 2019 wordt GLI volledig vergoed vanuit de basisverzekering van de zorgverzekeraars. De kosten voor de inzet van onze leefstijlcoach, beweegprofessional en de voeding professional worden volledig vergoed, zonder dat hierbij uw eigen risico wordt aangesproken.

Vanuit MTP heeft u ook de mogelijkheid om extra beweeginterventies te volgen onder professionele begeleiding. Helaas valt dit niet onder de vergoeding van de zorgverzekeraar en zal hiervoor een passende bijdrage worden gevraagd.

Gedurende het 2-jarige traject wordt u begeleidt door Patty Kist (Leefstijlcoach en Fysiotherapeute), Emma van Poorten
(Diëtiste) en Thijs Jesse (Fysiotherapeut en Bewegingsagoog).

In dit traject welke bewezen effectief is, en hierdoor ook wordt vergoed door de zorgverzekeraar, werk jij aan een blijvende gedragsverandering met de intentie om jouw overtollige kilo’s permanent kwijt te raken door middels van een gedragsverandering en een gezonde levensstijl.

Hoe ziet het traject eruit?

Het is een 2 jarig traject welke bestaat uit de behandelfase (het eerste jaar) en een onderhoudsfase in het tweede jaar.

Hierin worden de volgende belangrijke onderwerpen behandeld om tot een goed resultaat te komen:

 1. Gedragsverandering > Wat is het en hoe gaat we dit uitvoeren
 2. Mindset > Jouw gedachten over eten en overgewicht
 3. Slaap > De invloed van slaap en stress op een gezonde levensstijl
 4. Voeding > Vul of voed jij jezelf? De invloed van eten, en hoe dit te veranderen
 5. Ontspanning > Het tegenovergestelde van stress
 6. Beweging > Bewegen als medicijn voor gezondheid
Jaar 1 Behandelfase Jaar 2 Onderhoudsfase
Diëtetiek
– 1 individueel consult
– 3 groepsbijeenkomsten
Diëtetiek
– 3 groepsbijeenkomsten
Leefstijl
– 4 individuele consulten
– 3 groepsbijeenkomsten
Leefstijl
– 2 individuele consulten
– 2 groepsbijeenkomsten
Bewegen
– 1 individueel consult gericht op het maken van een beweegplan
– 2 groepsbijeenkomsten

Aanvullende info?

Bent je naar aanleiding van bovenstaande geïnteresseerd, of heb je nog vragen?
Voel je vrij om ons te bellen of mailen en daarnaast ben je van harte welkom bij ons op de praktijk op
Kraggeveenstraat 3 te Purmerend om onder het genot van een kopje koffie jouw vragen te beantwoorden.

Je kunt ons het beste bereiken op 0299 242 101 of via de mail: receptie@mtpfysiotherapie.nl

Afspraak maken

Bel ons direct

Mail ons direct

Whatsapp ons direct