Craniofaciaal therapie

Craniofaciaal Therapie

Craniofaciaal therapie richt zich met name op het onderzoek en functies van het nekgebied, kaakgewricht, schedel en zenuwstelsel van het hoofd en aangezicht.

Tijdens de eerste zitting word het probleem samen met de patiënt uitvoerig geanalyseerd middels een interview en een vragenlijst. Vervolgens stelt de therapeut hypothesen op. Hierna zal hij terugkoppelen wat het probleem van uw klachten kan zijn. Na het opstellen van de hypothese zal een lichamelijk onderzoek nodig zijn om het probleem te bevestigen. De Craniofaciaal therapie richt zich in eerste instantie op onderzoek van de nek, de kaak en de schedel. Hierbij onderscheid Craniofaciaal therapie zich door ook onderzoek te doen naar de functie van het zenuwstelsel, de relatie met de hersenen en het aangezicht.

Na het lichamelijk onderzoek zal aanvullend de wervelkolom, schouder en heup onderzocht worden.

MTP Fysiotherapie

MTP Fysiotherapie is gevestigd op de Utrechtstaat 100 te Alphen aan den Rijn. Maar sinds kort hebben wij ook dependances  in Purmerend, in crossfit Zoetermeer en Personal Motion in Leiderdorp. Door ons ruime aanbod aan specialisaties welke integraal met elkaar samenwerken maakt ons uniek. Bij MTP fysiotherapie kunt u 7 dagen per week terecht.

MTP Fysiotherapie is een middelgrote praktijk met onder andere algemene fysiotherapie, sportfysiotherapie, (orthopedische) manuele therapie, craniofaciaal therapie, echografie, shockwave, dry needling, medical taping en d3-tape.

Daarnaast werken wij in onze praktijk samen met osteopathie, psychomotorisch beweeg therapeut, (sport) diëtist, personal trainers en een sport- en ontspanningsmasseur.

Ook kunt u bij onze partner MTP Sports terecht. MTP Sports geven Small Group Fysio trainingen en medische personal training onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut.

Door ons brede scala aan specialisaties en grote netwerk, is er altijd wel een manier waarop wij u kunnen helpen.

Craniofaciaal Therapie

Wil je meer weten over onze behandeling?

Stel een vrijblijvende vraag aan door het contactformulier in te vullen