Specialisaties & behandelingen

MTP Fysiotherapie biedt een grote hoeveelheid specialisaties, zo kunnen wij de beste behandeling bieden.

Naast dat al onze fysiotherapeuten algemeen fysiotherapeut zijn, hebben een aantal therapeuten zich verder gespecialiseerd. Zo hebben wij in onze praktijk een ruim aanbod aan specialisaties zoals; sportfysiotherapie, (orthopedische) manuele therapie en een craniofaciaal therapeut (kaak en aangezichtspijn). Heeft u een specifieke klacht waarbij u graag door een van deze specialisten geholpen wilt worden, geeft dit altijd aan tijdens het maken van een afspraak. Naast deze specifieke specialisaties maken wij binnen onze fysiotherapiepraktijk gebruik van de volgende behandeltechnieken; Dry Needling, looptherapie en (hard)loopanalyses, echografie, shockwave therapie, sport- en ontspanningsmassages.

Als u graag wilt weten of een specialisatie of behandeling voor u van toepassing is, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u hier graag bij.

De beenslagaders vervoeren zuurstofrijk bloed van het hart naar de benen. In de loop van de jaren kan slagaderverkalking (medische term: atherosclerose) vernauwingen of verstoppingen in de slagaders veroorzaken. Uiteindelijk kan er een flinke vernauwing ontstaan; een zogenaamde stenose. Op de plaats van de stenose kan minder bloed passeren. Door de beschadiging van het bloedvat en de trage stroomsnelheid van het bloed kunnen bij zo’n vernauwing gemakkelijk stolsels vormen. Zo’n stolsel kan een bloedvat uiteindelijk geheel afsluiten, dit heet een occlusie. Bij inspanning van de beenspieren (lopen, rennen, traplopen) neemt de vraag naar zuurstofrijk bloed toe. Heeft u vernauwingen in de slagaders? Dan komt er te weinig bloed met zuurstof bij de spieren. Er ontstaat een zuurstoftekort in de spieren. Het zuurstoftekort veroorzaakt de pijn in uw been. Met rust verdwijnt de pijn weer.

Risicofactoren voor vernauwingen in de (been)slagaders zijn:

  • roken
  • hoge bloeddruk
  • diabetes mellitus (suikerziekte)
  • een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed
  • overgewicht
  • weinig lichaamsbeweging

Craniofaciaaltherapie richt zich met name op het onderzoek en functies van het nekgebied, kaakgewricht, schedel en zenuwstelsel van hoofd en aangezicht.

Tijdens de eerste zitting word het probleem samen met de patiënt uitvoerig geanalyseerd middels een interview en /of een vragenlijst. Vervolgens stelt de therapeut hypothesen op, om te kijken welke vorm van lichamelijk onderzoek nodig zal zijn. Hij of zij zal zich in eerste instantie richten op onderzoek van de functie van het nekgebied, het kaakgewricht, de schedel en het zenuwstelsel van het hoofd en het gezichtsgebied.

Op de tweede plaats komen ander regio’s aan de orde zoals de wervelkolom, de schouder en de heup.

Massage wordt al eeuwen lang gebruikt ter bevordering van de gezondheid, het verkleinen of behandelen van blessures en het verminderen van stress.

Voor iedere massage sessie word er een korte anamnese afgenomen. Hierin gaan wij in op uw wensen voor de massage, dit doen wij altijd om de sessie zo goed mogelijk te laten verlopen. Heeft u ergens last van of een voorkeursgebied waar meer aandacht aan besteed moet worden. Geeft dit aan tijdens de anamnese.

Sportmassages
Iedereen die beweegt heeft wel eens last van een verhoogde spierspanning en/of pijnlijke of gevoelige spieren. Als je je lichaam gebuikt, bestaat er altijd de kans dat je lichaam overbelast of geïrriteerd raakt. Net als met een auto is het daarom belangrijk om af en toe je lichaam een check up te geven.

Ontspanningsmassages
Iedereen heeft wel eens last van drukte of stress en hierdoor behoefte aan wat ontspanning. De ontspanningsmassages van MTP Fysiotherapie zijn hiervoor zeer aan te raden. Kom tot rust, verlaag je hartslag, bevorder de doorbloeding, verbeter de stofwisseling en kom tot ontspanning in de relaxte behandelruimte van MTP.

Wilt u meer weten over ons of onze behandelmethodes?

Stel een vrijblijvende vraag aan door het contactformulier in te vullen.