Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een master specialisatie binnen de fysiotherapie en richt zich met name op het behandelen en begeleiden van sporters met sport gerelateerde (pijn)klachten. Hierbij maakt de sportfysiotherapeut gebruik van verschillende sport specifieke analyses zodat er een duidelijk beeld ontstaan van het probleem tijdens het sporten. Ook zorgt de sportfysiotherapeut door middel van zijn behandeling ervoor dat u uiteindelijk weer sport en wedstrijdfit bent. Dit is nog een klein stukje meer dan gewoon pijnvrij bewegen tijdens uw dagelijkse activiteiten.

Onderzoek
Zoals eerder aangegeven maakt de sportfysiotherapeut gebruik van verschillende sportanalyses en testen. Hierbij kan je denken aan krachttesten, maar ook aan (hard)loopanalyses waarbij er soms ook gebruik word gemaakt van opname apparatuur. Aan de hand van het algemene fysiotherapeutische onderzoek, het sport fysiotherapeutische onderzoek en de verschillende testen, maakt de sportfysiotherapeut een behandelplan op.

Behandeling
Aan de hand van het opgestelde behandelplan en uw sportwensen zorgt de sportfysiotherapeut ervoor dat u snel mogelijk weer op wedstrijdniveau of uw normale sportniveau kan participeren. Daarbij maakt zij veel gebruik van verschillende oefeningen welke er tevens op gericht zijn om blessures in de toekomst te voorkomen.

 

Kosten
Voor sportfysiotherapie wordt in tegenstelling tot bijvoorbeeld manuele therapie geen extra kosten in rekening gebracht. Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie dan kost sportfysiotherapie u een normale behandeling fysiotherapie.

Voor sporttesten en sportmedische testen worden wel extra kosten in rekening gebracht. Hiervoor ontvangt u dan een factuur thuisgestuurd, maar hierover zal u altijd eerst geïnformeerd worden.

Wilt u meer weten over onze behandeling?

Stel een vrijblijvende vraag aan door het contactformulier in te vullen.