Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een master specialisatie binnen de fysiotherapie en richt zich met name op het behandelen en begeleiden van sporters met sport gerelateerde (pijn)klachten. Hierbij maakt de sportfysiotherapeut gebruik van verschillende sport specifieke analyses zodat er een duidelijk beeld ontstaan van het probleem tijdens het sporten. Ook zorgt de sportfysiotherapeut door middel van zijn behandeling ervoor dat u uiteindelijk weer sport en wedstrijdfit bent. Dit is nog een klein stukje meer dan gewoon pijnvrij bewegen tijdens uw dagelijkse activiteiten.

Sportfysiotherapie

Onderzoek

Zoals eerder aangegeven maakt de sportfysiotherapeut gebruik van verschillende sportanalyses en testen. Hierbij kan je denken aan krachttesten, maar ook aan (hard)loopanalyses waarbij er soms ook gebruik word gemaakt van opname apparatuur. Aan de hand van het algemene fysiotherapeutische onderzoek, het sport fysiotherapeutische onderzoek en de verschillende testen, maakt de sportfysiotherapeut een behandelplan op.

Sportfysiotherapie en behandeling

Aan de hand van het opgestelde behandelplan en uw sportwensen zorgt de sportfysiotherapeut ervoor dat u snel mogelijk weer op wedstrijdniveau of uw normale sportniveau kan participeren. Daarbij maakt zij veel gebruik van verschillende oefeningen welke er tevens op gericht zijn om blessures in de toekomst te voorkomen.

 

Kosten van sportfysiotherapie

Voor sportfysiotherapie wordt in tegenstelling tot bijvoorbeeld manuele therapie geen extra kosten in rekening gebracht. Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie dan kost sportfysiotherapie u een normale behandeling fysiotherapie.

Voor sporttesten en sportmedische testen worden wel extra kosten in rekening gebracht. Hiervoor ontvangt u dan een factuur thuisgestuurd, maar hierover zal u altijd eerst geïnformeerd worden.

Wilt u meer weten over onze behandeling?

Stel een vrijblijvende vraag aan door het contactformulier in te vullen.

MTP Fysiotherapie

MTP Fysiotherapie is gevestigd op de Utrechtstaat 100 te Alphen aan den Rijn, maar sinds kort hebben wij ook dependances  in Purmerend, in crossfit Zoetermeer en Personal Motion in Leiderdorp. Door ons ruime aanbod aan specialisaties welke integraal met elkaar samenwerken en het feit dat wij 7 dagen per week open zijn, maakt ons erg uniek.

MTP Fysiotherapie is een middelgrote praktijk met onder andere algemene fysiotherapie, sportfysiotherapie, (orthopedische) manuele therapie, craniofaciaaltherapie, echografie, shockwave, dry needling, medical taping en d3-tape.

Daarnaast werken wij in onze praktijk samen met osteopathie, een psychomotorisch beweeg therapeut(sport) diëtistpersonal trainers en een sport- en ontspanningsmasseur.

Ook kunt u bij onze partner MTP Sports terecht voor Small Group Fysio trainingen en medische personal training onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut. Door ons brede scala aan specialisaties en grote netwerk, is er altijd wel een manier waarop wij u kunnen helpen.